Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

TUC Yrkeshögskola bidrar till kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen

Yrkeshögskoleutbildningar är ett effektivt verktyg i jakten på ny kompetens. Dessa utbildningar är dessutom nödvändiga för att befintlig personal och nyanställda ska hänga med i den snabba utvecklingen som sker inom fastighetsbranschen. En av de aktörer som satsar stort på att bidra till detta är TUC Yrkeshögskola.

Kompetensbrist grund för ny satsning

Många företag inom fastighetsbranschen har ett stort rekryteringsbehov. Det framgår i flera undersökningar som Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) har genomfört bland medlemsföretagen de senaste åren. Det saknas dessutom färsk kompetens i områden som automation och energieffektivisering. Den rådande kompetensbristen och rekryteringsbehovet ligger till grund för att TUC Yrkeshögskola, i samverkan med anställande arbetsliv, har initierat yrkeshögskoleutbildningar för att bidra till försörjningen av arbetskraft inom bland annat fastighetsbranschen.

”Teknikutvecklingen och digitaliseringen går väldigt fort. Tillsammans med energiomställningen och hållbarhetsperspektivet står branschen inför stora utmaningar när det kommer till kompetens. Kunskapshöjande insatser, som våra yrkeshögskoleutbildningar är därför viktigare än någonsin. Behovet av kompetens gäller inte bara ersättningsrekryteringar efter pensionsavgångar utan det finns också behov av nyrekryteringar och förnyad kompetens hos redan yrkesverksamma.” menar Malin Kvarnström, affärsutvecklare på TUC Yrkeshögskola

Janne Johansson och Malin Kvarnström.

Janne Johansson som är utbildningsledare för Fastighetsförvaltare på TUC vittnar om att utbildningen ökar i popularitet för varje år, då kunskaperna som förmedlas är samhällsviktiga pusselbitar för en hållbar framtid. På grund av det stora behovet av kompetens i branschen är karriärutsikterna efter avslutad utbildning dessutom väldigt goda.

”Det är en bred utbildning som uppfyller alla krav en fastighetsförvaltare möter i sin vardag. Utbildningen passar den som vill ha ett flexibelt arbete med stort ansvar” säger han.

Goda chanser till jobb

Till hösten startas även utbildningen Drift- och fastighetstekniker som bidrar till att minska det stora kompetensglappet, vilket innebär goda chanser till jobb! Utbildningarna ger dig tillräckliga kunskaper för att direkt efter examen ta dig an yrkesrollen, utan någon längre startsträcka. Tjusningen med yrkeshögskolan är just att du är startklar omgående efter avslutad utbildning, och en stor bidragande faktor till detta är att praktik, eller LIA (lärande i arbete), utgör ca en tredjedel av utbildningen. Alla YH-utbildningar är dessutom kostnadsfria och CSN-berättigade.

Vill du vara med och utveckla fastighetsbranschen och samtidigt trygga din framtid och bidra till ett hållbart samhälle? Läs mer på tucsweden.se.

NYHET! Arbetar du redan inom fastighet finns det möjlighet att validera din yrkeserfarenhet och nå en yrkeshögskoleexamen snabbt och flexibelt genom YH-flex.

Läs mer här: https://www.tucsweden.se/utbildning/yh-flex/

TUC erbjuder också företagsanpassade utbildningar inom fastighet genom TUC Academy, ta reda på mer genom att besöka tucacademy.se.

Fler nyheter

Välkommen hem till fastighetsbranschen på Yrkes-SM i Karlstad!

Snart är det dags för Yrkes-SM i Karlstad och vi på fastighetsbranschen.nu kommer att vara där för att berätta om fastighetsbranschen, dess yrkesroller, utbildningar och möjligheter. Vi…

Läs mer

Ta högskolevägen in till fastighetsbranschen i höst – sista ansökningsdag 15 april!

Ta det första steget hem till fastighetsbranschen – sök högskole- och universitetsutbildningarna som ger dig den kunskap och kompetens som efterfrågas för en lång tid framöver. Med…

Läs mer